Xterra Italy 2011

07.06.2011 13:29

 Přidány fotky ze závodu VÝSLEDKY 

V neděli 29.5. patřilo letovisko Gulfo di Orosei v italské Sardínii vyznavačům terénního triatlonu, závodem Xterra Italy startovala evropská část světového poháru Xterra 2011. Jako vždy nás uvítal nádherně připravený závod - azurové moře, těžká kopcovitá písčitá bikerská trať a závěrečný běh, připravený částečně v přilehlém borovém hájku a částečně na pláži.

 

Česká výprava dorazila už ve čtvrtek, v pátek a sobotu závodnici objížděli především bikovou část a seznamovali se s nástrahami písčitého povrchu - těch polepených kolen bylo už v sobotu poměrně hodně. V sobotu k večeru pak proběhla v dějišti závodu rozprava a pasta párty.

V neděli už celý kemp žil závodem, depo bylo otevřeno od 7 hod do devíti, organizace závodu pro cca 400 účastníku běžela jako po drátkách. 
Krátce před desátou proběhla na pláži kontrola závodníků, elita šla pár metrů před amatéry a v deset se celá grupa rozběhla do vody na dva okruhy plavecké části. Z vody tuším vybíhal první De Faveri, naši borci se drželi i díky předsunutí Elite okolo třicítky, spolu na bike vyráželi Matera, Klíma i Klakurka, pořadí dalších jsou ve výsledcích. 
Na bikové trati se dopředu dral Jirka Klíma, jeho upravený bike s jedním převodníkem vpředu (ano, Klika povýšil bike na 1 x 9 převodů!) se plně osvědčil a Klika se postupně propracoval na desáte místo. Dobře si vedli i Tomáš s Klakecem, drželi 16 a cca 19 místo po cyklistice. V ženách startovala jako nováček Lucka a o kategorii výše Irena Klingorová. Lucka se držela v plaváni i na biku statečně, udržovala si pozici někde kolem stovky v celkovém pořadi. 
Na čele závodu se po cyklistice na první příčku propracoval Olivier Marceau následován Ronny Dietzem a Ben Allenem. V ženách kralovala Renata Bucher. 
Běh byl po těžké cyklistice v horkém počasí (opět celý den ani mráčku) pro řadu závodníků prubířským kamenem. Na čele si vedouci závodníci podrželi své příčky, z Čechů nejlepší Jirka Klíma (V3T) se probojoval do top ten na devátou pozici, jako vůbec nejlepší amatér; Vašek Klakurka dokončil celkově na 22. pozici opět vítěz své kategorie a Tomáš Matera nakonec klesl na 24. pozici, jako třetí v kategorii. V ženách se na první příčku po běhu probojovala Marion Lorblancet před Renatou Bucher a třetí pro mě neznámá závodnice z JAR.
V Age group opět bodovali Češi, první místa získali krom Jirky Klímy a Vaška Klakurky (oba V3T) i Lucka Materová (inSPORTline TT Opava) v juniorkách a Irena Klingorová o kategorii výše, druhá příčka pro Libora Menčíka a třetí pro Tomáše Materu.

Vyhlášení vítězů a závěrečná after párty, tradičně pro českou výpravu zakončená v bazénu byla jen pověstnou třešinkou na dortu.

 

 

Zpět

Kontakt

Renáta Foltysová

+420 725 705 379

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode