vyzva

14.02.2011 17:29

Jesenický zimní triatlon 2011

Že si letos zimní počasí s pořadateli závodů zahrává není pochyb.

 

 

Letošní kalendář jsme chtěli obohatit o zimní triatlon už 15. ledna na Dolní Moravici. Ačkoliv jindy bývají sněhu kupy začátkem roku přišla obleva, pořádat jsme mohli v dešti leda duatlon. Závod jsme tedy odročili o měsíc , sice mrzne. ale sníh se nedostavil, na běžkových tratích se krží pod stromy zbytky starého sněhu z konce ledna.

Jelikož jsme ani napodruhé nechtěli závod redukovat na duatlon, rozhodli jsme se zvednout přírodou hozenou rukavici a uspořádat triatlon tam, kde je sněhu stále dost- na Pradědu. Už minulý týden Renča Foltysova zjišťovala možnosti a v neděli jsme se vypravili zjistit a dojednat podmínky na místě. Výsledkem je rozhodnutí přijmout výzvu a jít do toho.

V sobotu 5. března chceme na Pradědu uspořádat kvalitní závod v zimním triatlonu v atraktivním prostředí nejvyššího vrcholu Jeseníku. Závod, který bude Mistrovstvím Moravskoslezského kraje v zimním triatlonu a součásti seriálu terénních triatlonů Xterra.

 


Triatlon bude zahájen cyklistickou části – výjezdem z Karlovy Studánky (775 m.n.m) přes Hvězdu na Kurzovní chatu, zde bude jediné depo závodu. Následovat bude volná technika běžky na upravených okruzích v délce 8-9 km a závod bude finišovat výběhem na vrchol Pradědu (1491 m.n.m.) a sběhem na Kurzovku, kde bude rovněž cíl závodu.

Závod je umístěn do exkluzivního prostředí nejvyššího jesenického vrcholu, kde se z důvodu ochrany prostředí takovéto závody běžně nepořádají,závod může všem účastníkům nabídnout neopakovatelný zážitek, nevíme zda to bude modré azuro s bílým čepcem Pradědu nebo syrové pradědské počasí, každopádně to ale bude výzva pro všechny bikery, běžkaře, triatlonisty a podobné blázny, kteří si chtěji sáhnout na dno sil – a nelze nebýt u toho.

 

 

Samotná organizace a příprava je a ještě bude náročná - samotný Praděd je přírodní rezervace, na Ovčárnu z parkoviště Hvězda je regulovaný příjezd pendlem, musíme zajistit dostatek parkovacích míst, dopravu závodníků a materiálu nahoru i dolu, technickou podporu.

V současné době máme základní věci vyřešené – povolení CHKO, zázemí na chatě Figura i Kurzovní chatě, zajištění běžkových okruhů, časomíru, podporu ze strany Xterra ČR. Do konce týdne bude dořešena organizace dopravy závodníků a materiálu do depa, svoz na místo startu.

Rád bych touto cestou oslovil kamarády, zda by nám mohli pomoci při organizaci a zajištění závodu před i při vlastním závodě. Současně tímto nabízím i možným sponzorům partnerství při pořádaní a propagaci závodu.

Hlavně ale chci oslovit Vás sportovce, navštivte naše webové stránky s propozicemi závodu a přihlaste se k účasti na tomto závodu. Na tom, jak bude úspěšný tento první ročník, bude záviset, zda závod v našem sportovním kalendáři pevně zakotví a budeme moci pravidelně startovat na zimním triatlonu na jednom z nejkrásnějších míst Moravy.

 

Přijměte proto pozváni k účasti 5. 3. 2011 na 1. ročníku Jesenického zimního triatlonu, Mistrovství Moravskoslezského kraje v zimním triatlonu v exkluzívním prostředí nejvyššího vrcholu Moravy na Pradědu.

 

Za Moravskoslezský krajský triatlonový svaz a pořadatele závodu Jesenický zimní triatlon:

Jirka a Renáta Foltysovi a Rosťa Matera

 

 

Zpět

Kontakt

Renáta Foltysová

+420 725 705 379

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode