Treking.cz

06.03.2011 21:42

treking.czPo problémech se sněhem ze začátku roku si Jesenický zimní triatlon našel výtečné místo a čas, pojede se v sobotu 5. března na Pradědu jako vůbec první zimní závod Xterra v Čechách. Od klasického zimního triatlonu se Xterra odlišuje hlavně v profilu tratí, které na Pradědu získávají tu nejvyšší obtížnost.

Xterra

Také řazení disciplín je u zimní Xterry méně konvenční a dokonce je možné přidat i některé netradiční sporty. V zahraničí se běžně závodní na sněžnicích, bruslích nebo skialpech. V Čechách zatím pořadatelé zůstávají u klasické horské cyklistiky, běžek a běhu, které budou na Pradědu skutečně extrémní. Náročná bude už úvodní cyklistická část, která na osmi kilometrech vede stále do kopce, závodníci při ní nastoupají více než 550 metrů. Začne v Karlově studánce na parkovišti u bývalého hotelu Hubert a první depo čeká u sporthotelu Kurzovní.

Jako druhá následuje běžkařská část, která se pojede na čtyřkilometrovém okruhu volnou technikou. Ani tento okruh není rovina, ale svým profilem připomíná tratě na Norském Holmenkollenu, kde právě probíhá mistrovství světa v klasickém lyžování. Závěrečnou částí je běh na 6 kilometrů, který závodníky zavede od sporthotelu Kurzovní až k vysílači na vrcholu Pradědu a zase zpět.

Xterra

Start závodu v Karlově studánce je naplánován na sobotní 13. hodinu a startovní listina ještě není úplně uzavřena, bude možné se na ni dostat i těsně před startem, ale už teď jsou na ní jména jako Tomáš Matera nebo Karel Zadák. Kromě jednotlivců je připraven ještě vložený závod tříčlenných štafet, kdy každý člen týmu pojede jen jednu z disciplín. Jesenický zimní triatlon se bude započítávat do celkově sedmnáctidílné série Xterra Czech Tour, která pokračuje až do konce srpna. Vítěz získá do poháru 45 bodů, ale hlavní motivací by mělo být zvládnout velmi náročný závod, který je novou výzvou.

Více na www.xterra.cz.

 

 

Zpět

Kontakt

Renáta Foltysová

+420 725 705 379

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode