Denik.CZ 14.7.2011

18.07.2011 11:35

https://opavsky.denik.cz/ostatni_region/insportline-xterra-challenge-opava-se-kvapem-blizi.html

 

Opavská Xterra se skládá ze dvou hlavních závodů: pro jednotlivce a pro štafety. Oba triatlony jsou stejně náročné, na závodníky čeká 800 metrů plavání, 28 kilometrů na kole a vše ukončí 7 kilometrů v běžecké části. Hlavní závody jsou označeny jako mistrovství Moravskoslezského kraje a jsou nedílnou součástí Moravskoslezského poháru.

Opavská Xterra je taktéž dílem z celorepublikového seriálu Xterra challenge. Nově spadají i do světové série terénních triatlonů World Triathlete. Převážná základna závodníků bude z širokého okolí, chybět však nebude ani česká špička, např. Jiří Klíma nebo Tomáš Matera či medailisté z ME ve Visegrádu. Mezinárodní punc dají závodu také sportovci z Polska a Slovenska.

Novinkou je závod pro širokou veřejnost, tedy pro všechny, kteří si chtějí zasportovat a vyzkoušet si tentomoderní sport. Od žákovských kategorií Xterra Easy nabízí tři disciplíny jako klasický triatlon, ovšem se zkrácenou délkou tratě – 200 metrů plavání, cyklistický úsek dlouhý 4500 metrů a závěrečný běh měří 1500 metrů.

Organizátoři slibují kromě ustálení tratí v hlavním závodě také zjednodušení cyklistické části v závodě Xterra Easy. Zvýšenou pozornost budou věnovat taktéž značení tratí. Pořadatelé si však vyhrazují právo na změnu trasy v případě nepředvídatelných okolností.

„Pro děti bude přichystán doprovodný program, který zabezpečí oblíbený pan Kopřiva. Povinná je cyklistická přilba a její nošení budou kontrolovat komisaři a rozhodčí. Aktivním účastníkům doporučujeme také se pojistit,“ řekla ředitelka závodu Renáta Koschaná. „Závodníci mohou porovnat své výkony se sportovci, kteří se triatlonu věnují závodně, což je určitě velmi motivující. Jedná se o moderní sport nabírající na popularitě. Tato u nás poměrně nová disciplína vyvolala velký ohlas a věříme, že se bude líbit i tentokrát. Ve hře jsou navíc velice zajímavé ceny,“ uzavřela Koschaná.

Prezentace závodníků v areálu Stříbrného jezera (Sádráku) začíná v sobotu 16. 7. 2011 v 8 hodin. Start závodu Xterra Easy je naplánován na 10.30. Hlavní závod je na programu ve 12.00. Vyhlášení výsledkubude následovat o tři hodiny později.

Veškeré informace o terénním triatlonu Xterra naleznete na www.ott.webnode.cz.

 

Zpět

Kontakt

Renáta Foltysová

+420 725 705 379

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode